Search
Close this search box.
Ale!

Port Royal

13,20

12 varastossa

Kuvaus

Port Royalin värikäs satama kuhisee elämää ja vilkasta kaupantekoa. Se tarjoaa sinulle mahdollisuuden kivuta ryysyistä rikkauksiin. Muista kuitenkin, että vaikka rohkea rokan syö, niin liika riski iskee omaan nilkkaan. Lahjomalla kieron kuvernöörin ja ahneen amiraalin saatat kääntää onnettaren suloisan suosion itseesi.

Port Royal on hauska ja kepeä korttipeli jossa pelaajat pyrkivät maineeseen Karibian vilkkaassa satamakaupungissa. Peli sisältää neljä erilaista korttityyppiä, laivat , henkilöt , verot ja tutkimusmatkat . Kaikkien korttien taustapuoli toimii lisäksi rahana pelissä.

Pelin aluksi kukin pelaaja saa 3 rahaa. Omalla vuorollaan pelaaja kääntää pakasta kortteja yksi kerrallaan keskelle pöytää (satamaan) niin kauan kuin haluaa, TAI kunnes satamassa on kaksi samanväristä laivaa, jolloin pelaajaan vuoro päättyy ja on seuraavan pelaajan vuoro. Mikäli pelaaja päättää lopettaa korttien nostamisen ennen kahta samanväristä laivaa, alkaa vuoron toinen vaihe.

Toisessa vaiheessa aktiivinen pelaaja voi hankkia satamasta kortteja, joiden määrä riippuu siitä kuinka monta eriväristä laivaa satamassa on. 0-3 eriväristä laivaa, pelaaja voi ottaa yhden kortin. 4 eriväristä antaa 2 korttia, ja mikäli satamassa on 5 eriväristä laivaa, on pelaaja oikeutettu ottamaan 3 korttia. Tämä on kuitenkin erittäin harvinaista, sillä laivoja on tuota viittä väriä. Aktiivisen pelaajan jälkeen muilla pelaajilla on mahdollisuus ottaa kortti mahdollisesti jäljelle jääneistä korteista, kuitenkin niin että he maksavat kortista yhden rahan myös aktiiviselle pelaajalle.

Erilaiset korttityypit tekevät eri asioita. Laivoista pelaaja saa rahaa, henkilöistä voittopisteitä ja erikoistaitoja. Verot tuovat peliin jännitystä ja rajoittavat rahojen rohmuamista, tutkimusmatkailijat tuovat puolestaan lisämahdollisuuksia pisteiden hankintaan.
Port Royal on 2015 Vuoden Peli -voittaja.